Naast de Tearose heeft onze Hanzestad Deventer zoveel meer te bieden, de historische binnenstad met oude straatjes, gezellige winkels en mooie overnachtingsplekken.

 

Geniet van Deventer!

Overnachten

Hotel de Leeuw

Nieuwstraat 25

7411 LG Deventer

https://www.hoteldeleeuw.nl

 

Gevestigd in een oude bakkerij vindt u hier naast 9 kamers, ook een oud-Hollands snoepwinkeltje en het Hanzemuseum.

2 –  daags “Vriendinnen” arrangement

1 overnachting in Hotel de Leeuw

Afternoon Tea bij de Tearose

€ 78,- per persoon

Reserveren

info@hoteldeleeuw.nl

Huize de Worp

Worp 33

7419 AB Deventer

www.huizedeworp.nl

 

Op een mooie locatie vlakbij het centrum, met uitzicht op Nederlands oudste wandelpark (1699), de IJssel en onze Hanzestad Deventer ligt stadsvilla Huize “De Worp”.

Ontspannen

‘t Cocon

Walstraat 58

7411 GN Deventer

‘tcocon.nl

 

Wilt u een lekker bezoek aan de Tearose combineren met nog meer ontspanning? Bij ’t Cocon kunt u genieten van een welverdiende floating sessie.

 

Floaten & more

Boek uw behandeling rechtstreeks bij ‘t Cocon

&

Ontvang een lekkere bon voor de Tearose!

Reserveren

cocondeventer@gmail.com

Zuidvenne

Zuidvenne

Ambachtelijke Rokerij Zuidvenne

Mercuriusweg 12d

7202 BS Zutphen

www.zuidvenne.com

 

Bij de Ambachtelijke Rokerij Zuidvenne weten ze wat met ambachtelijk bedoeld wordt.

Het oude ambacht wordt hier dagelijks, duurzaam en met veel passie uitgevoerd.

 

Het begint al met het mineraalrijke zeezout, met de hand geoogst in Gueranda in Bretagne (FR), een beschermd natuurgebied dat onder Unesco valt. Dit zeezout wordt vervolgens per zeilschip, CO2 vrij vervoerd. Eenmaal in Zutphen wordt het eerst gedroogd en intensief gerookt, met verschillende hout melanges.

 

Ook de vis wordt duurzaam, 90% minder CO2-uitstoot, gerookt in de houten rookkasten.

Alles op Slow Smoked wijze.

 

De zalm komt van de Faeröer eilanden. Deze wordt eerst gepekeld met Zuidvenne’s mineraalrijke zeezout. Daarna volgt het drogen en rijpen van de zalm, waarna het koud roken kan beginnen.

 

Ook onze makreel, welke gevist zijn met een diervriendelijke vacuümpomp, wordt hier op ambachtelijke wijze gerookt. Eerst wordt hij met de hand schoongemaakt, vervolgens gaat deze in het pekel bad waarna het droogproces begint. Hierna begint het warme rookproces in de zelfgebouwde houten kasten.

 

De makreel en zalm zijn ook nog eens extra gezond door het mineraalrijke pekel bad en zonder toevoegingen, ook de omega 3 vetten zijn behouden gebleven bij het rookproces.

 

Een stukje ambachtelijk vakmanschap dat wij u heel graag willen serveren.

Kleine Muyl

Kleine Muyl, walnoot- & hazelnootolie Molen

Blankemateweg 2

7397 NT Nijbroek

https://www.kleinemuyl.nl

 

In de IJsselvalei zijn vele walnotenbomen te vinden en veel noten blijven liggen onder de boom. Zonde van de noten, want er is prachtige olie uit te persen!

 

(H) eerlijke olie wordt er bij de Kleine Muyl geperst, ook wij werken er graag mee in onze keuken. En allemaal uit onze eigen streek.

 

Wilt u ook genieten van deze walnoot- of hazelnoot olie of heeft u zelf veel noten die u wilt laten persen.

 

Neem contact op met de Kleine Muyl!

fullsizeoutput_40e5

Agropuro

Agropuro, rechtstreeks uit Indonesië.

https://www.agropuro.com

 

Ook werken wij in onze keuken graag met specerijen als kaneel, vanille, kruidnagel en meer. In Argopuro hebben wij de perfecte leverancier hiervoor gevonden. Rechtstreeks van de boer uit Indonesië bij ons in de keuken!

 

Naast specerijen verkoopt Agropuro ook leuke en handige fruitmanden, Suar boomstamtafels en meer.

 

Kijk zelf op agropuro.com.

Made Blue

Ons water wordt special gefilterd. Hiermee komt niet alleen de smaak van onze thee beter tot zijn recht, maar willen wij ook ons steentje bijdragen. Want wereldwijd hebben circa 700 miljoen mensen nog geen toegang tot schoon, veilig drinkwater.

 

Het concept is simpel, ‘water voor water’. Voor elke liter water die wij op tafel zetten zorgt Made Blue voor 1.000 keer zoveel schoon drinkwater, daar waar het heel hard nodig is. Landen als Bangladesh, Ivoorkust, Senegal en nog meer ontwikkelingslanden.

 

Om dit te kunnen realiseren doneren wij voor iedere liter water een bedrag aan Made Blue. Ook uw pot thee, fles water met of zonder bubbels helpt mee. Elke pot thee zorgt voor 250 liter en iedere fles voor 350 liter schoon, veilig drinkwater.

 

Samen met Made Blue zorgen wij voor schoon drinkwater voor iedereen!